Sinne se taas meni...

...joulu nimittäin tältäkin vuodelta.
odottavan aika on pitkä

Jotenkin minusta tuntui, etten oikein edes ehtinyt kunnolla kyytiin. Toisaalta säästyinpä siltä kovalta stressiltä ja puuhaamiselta. Toisaalta kaikki tuntui pikkasen vasurilla tehdyltä, eli mikään ei oikein ollut kunnolla valmista.
No kyllä se joulu jokatapauksessa tulee ja menee, tohisi sitten kuinka paljon tai vähän tahansa.
Lapset saivat ainakin mieluisia lahjoja ja ehkäpä vähän ylläreitäkin. Pirskatin kalliiksihan tuo joulu alkaa tulemaan, kun lapset kasvavat ja toiveetkin sitä myötä. Ei määrällisesti, mutta hinnaltaan kyllä. Ei enää riitä se aikoinaan paljolta tuntunut miltei satasen legopaketti tai Barbien auto, ei vaan toiveena on kameraa ja tablettia.
 
Itse hiukan erilaisen lapsuuden viettäneenä ja aika harvoin sitä saneena, mitä toivoi, yritän ainakin mahdollisuuksien rajoissa toiveita toteuttaa. Lapset tietävät, että toivoa voi mitä vaan, kaikkea ei saa mitä toivoo.
Yleensä sen eniten toivotun tietävät viivata "pukinkirjeestään" ja sen sitten koitan hommata, jos se on mahdollista.
Kaikille viidelle nyt sattuneesta syystä en pysty mopoa tai autoa yhtäaikaa ostamaan(enkä kyllä eriaikaankaan) :) Enkä usko, että sellaista kyllä toivoakkaan kehtaavat.

Kotikin jäi tänävuonna vähän toissijalle. Muina jouluina, kun olen ollut kotona ja on ollut aikaa laittaa joulua ja kotia kauniiksi kaikessa rauhassa, pikkuhiljaa. Tänä vuonna näin, katsotaan mitä ensi vuosi tuo tullessaan.
Uuttavuotta otetaan varmaankin vastaan samalla kaavalla. Olen kuitenkin töissä vielä uudenvuoden aattona miltei viiteen asti, joten eipä siinä kauheasti juhlafiiliksiin pääse.
Lapsia kovasti tuo harmitti, kun yleensä olemme siihen aikaan syöneet ja olen heille laittanut ison herkkupöydän. Tänä vuonna katsotaan nyt, mitä jaksaa laittaa ja ehkäpä sitten vähän myöhemmin.


Ihan ihana joulu kuitenkin oli, rauhallinen ja leppoisa. Ei tarvinnut aikatauluja, eikä mitään pakollisia menoja.
Tosin hella meillä siinä hajoili ja astianpesukone, koira oli oksutaudissa...
Astianpesukone on rikki vieläkin, joten paljon käsitiskiä on tiedossa. Hella on jo vaihdettu uuteen, kiitokset siitä ihanalle isäpuolelleni, joka joulun alla jaksoi sitä tulla laittamaan ja katsomaan.
Tiskikone vielä tuossa harkitsee, joutuuko vaihtoon sekin vai  vieläkö tuo isäntä tuosta saa käyvän pelin.

Tänään sitten poikettiin möksällä pikaseen, yhtä synkkää sielläkin oli. Lunta tänne kovasti kaivattaisiin, edes hitusen verran. Saisi vähän valoa tähän pimeyteen...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanaa aurinkoa, revontulia öisin ja kevättä odotellessa...

Muutama keväthankinta.... Ja hyvää vappua 😁

syyslomaa