Ethän kopioi kuvia ilman lupaamme, toivoo Pikkusukka ja sen äiti.

maanantai 3. syyskuuta 2012

Sataa, sataa ropisee pilipili pom....

Ulkona sataa, ensin satoi hiljalleen, pikkuhiljaa sade kovenee ja kovenee. Nyt vettä tulee kaatamalla. Ihanaa, kun tuuli puskee sateenseinän vinottain ikkunoihin ja kuuluu komia ropina. Että minä nautin.
Vaikka talvi vuodenajoista minulle onkin se lemppari, syksy tulee kyllä heti kakkosena. Nautin ihanasta hämärästä, päivät eivät ole enää kuumia, aurinko paistaa kyllä välillä, mutta enää sitä ei tarvitse paeta sisälle. Ei ole liian lämmintä, liian kirkasta. Ilma tuoksuu mullalle ja lehdille, syksylle.
Iltaisin juoksulenkillä nautin ilmasta vieläkin enemmän, koska on niin runsaasti happea ilmassa, syyssade ei ole vielä kylmä, mutta viilentää mukavasti juoksulenkkiä.
Kotona voi kääriä itsensä huopaan, kaivaa kutimet lankakorista ja kutoa ihania  syksynvärisiä neuleita, samalla katsella telkkarista hyvää elokuvaa tai sarjaa.
Keitellä teetä, jotakin oikein ihanan tuoksuista, laittaa kynttilä tai kaksi palamaan, kuunnella sateen ropinaa.... Ah nauttikaa ihmiset tästä eniten tunnelmaa sisältävästä vuodenajastamme.
Ekaluokkalainen, koulusta tulossa kotiin, iloisena, pyörien, lätäköissä pomppien :)

Mukavaa aikaa

äskeinen sadekuuro hakkasi nämäkin tammenlehdet puusta alas


Lapsuuden syksyt tuovat mieleeni ihanat ajat vanhempieni kanssa sieni-ja marjametsällä. Kuinka ihana oli poimia mustikoita ja puolukoita hieman kosteiden varpujen seasta, löytää kanttarelli tai voitatti ihan itse. Oi, että kun tykkäänkin syksystä :)


Saa ihan luvan kanssa linnoittautua kotiin, ei ole pakko pukea shortseja ja hellemekkoja, ei tule kuuma, vaikka pitääkin pitkiksiä ja neulepaitaa...
Herkkuja kypsyy pihassa. Kesäkurpitsakin intoutui vielä kukkimaan. Tomaatteja kasapäin, ei vain enää taida enää punaisiksi ehtiä.
Muutama kukkakin vielä jaksaa uusia kukkia tehdä, tässä portaikon verenpisara. Toiset taas luovuttavat jo tilaa talvelle. Koko kesän hienosti jaksaneet belargoniat luovuttivat vihdoin ja nyt portin pielissä kukkii enää muutama krassi.


1 kommentti:

Kälynen kirjoitti...

Hih...

Tuo syssyllä 9-vuotta täyttävä poikanen sanoi pienenä "sataa, sataa ropisee" -viisuun, että EI VOI sanoa PILIpili!! Voi pojat =P!