Ethän kopioi kuvia ilman lupaamme, toivoo Pikkusukka ja sen äiti.

maanantai 3. joulukuuta 2012

paljon lunta ja pakkasta ja niin joulukuutakin

Tosiaan taas luvattoman pitkää taukoa pitänyt tässä kirjoittelussa.
Talvi on tullut oikein kunnolla myös meille. Tän aamun hyytävä herätys oli pakkasta -22 C. Pikkasen pisti puntit vipattamaan ja pukemaan villapaitaa päälle.
Koitin meidän tämän aamuisesta vieraastakin "lintulaudalla" saada kuvaa, mutta kaveri oli hieman ujo kuvaan. Miltei joka päivä se tuossa hengailee, mutta harvoin sitä ehdin kuvaamaan. Kuva hieman vääristää totuutta, koska ks. lintu on oikeasti reilusti kissaa isompi kooltaan, oikein muhkea (paisti) ;)

herra fasaanihan se siinä. Syksyllä oli vielä rouvakin seurana ja kolme poikasta


Tässä välissä oli nuo joulumyyjäisetkin ja kaikki pöllötkin menivät kaupaksi ja muutama tilauskin tuli lisäksi.
Mullei aina ihan putkeen mee nää kuvaukset, vähän nenua kutittaa tai jotakin Miisukan haliessa, mutta myyjäisiin lähdössä ollaan

äiti ja sen tytär :)
Lumi piristää kummasti mieltä. Tykkään niin kovasti talvesta, ihan mun suosikki vuodenaika. Ei haittaa pakkanenkaan, no joo, ei sitä nyt ihan -22 tarvitsisi olla ihan noin niinku lämmityskustannusten takiakin. Muutoin saa olla juu, ei haittaa :)
Muutaman pakkaskuvan koitin ottaa, muttei ne nyt koskaan kuvissa näytä yhtä hyvältä nuo maisemat, kuin livenä.
Illalla ja yöllä istuin ikkunalla tuijotellen järvelle. Rannan puut kimmelsivät, kuin pienet helmet, kun pakkanen alkoi kiristymään. Satoi pientä utua, joka kimalsi, kuin miljoona hopea hiutaletta, oli niin kaunista...


2 kommenttia:

Eeko kirjoitti...

Fasaanilla, taitaa siis olla se sama joka meilläkin porhaltaa, oli ainakin eilen vielä kolme "lasta" mukana. Meidän toinenkin naapuri ruokkii niitä joten taitavat olla päätyneet näille nurkille. Olemme pyytäneet papalta lintulautaa joululahjaksi, joten ehkäpä ne talven pärjäävät kun meilläkin aloitamme ruokkimaan. Paistiksi minä niitä kutsun kun välillä rääkäisevät niin että pelästyy..

Hienoja talvikuvia, kaiken sen vesisateen jälkeen ihan mahtavaa! (ja juu, tänään tilattiin meidän mäelle taas öljyä talveksi että torppa pysyi lämpimänä..)

Tanttarella kirjoitti...

Juu paistiksi sitä täälläkin kutsutaan. Valitettavasti Miisukkakin oppi sen nimen perheen Isoveljeltä. Eli fasaanista on turha edes koittaa jutella. Paisti ja sillä sipuli :)... Ihana blogi sinullakin, mä nyt vasta pongasin :) Hitaalla käy ja pitkät on piuhat. Meille öljysäiliön täytettä tuli tuossa viimeviikolla :) Pumput oli nyt viime yön ekaa kertaa poissa päältä ja alakerran takan ja öljyn voimalla hörskyteltiin. Ihna kohtalaisesti pärjäsi, vähän vilpoinen oli aamu ;)