Ethän kopioi kuvia ilman lupaamme, toivoo Pikkusukka ja sen äiti.

maanantai 30. heinäkuuta 2012

hikistä oloa ja olympialaisia

Täällä tuskasteltu helteiden kourissa muutama päivä. Lämpöä piisaa ja hyvähän se tietysti onkin näin kesällä, että sitäkin välillä on, mutta tuon ilmankosteuden kanssa pärjättäisiin kyllä vähemmälläkin.
Mies oli kahden oman ja Poksulin ystävän kanssa mökkeilemässä keskiviikosta lauantaihin ja minä sitten näiden kolmen kanssa kotona. Vernulin uimakoulukin saatiin kunnialla päätökseen ja olimme Miisukan ja Kepulin kanssa siellä seuraa pitämässä viimeisenä uintipäivänä. Hienosti Pikkusukka jaksoi, vaikka miltei neljä tuntia olimme hallissa putkeen.
Seuraavana päivänä lähdimme särkänniemeen päivää viettämään, Särkkäpäivän päätteeksi mies ajeli veneellä mökiltä hakemaan Vernulin ja Kepulin mökille vaarin synttäreitä viettämään.
Tytöt tykkäsivät tästä yllärikyydistä. Harvoin veneellä tulee mökiltä kaupunkiin kuljettua, vaikka taitaa tuo nopsempi konsti olla, kuin autolla kulku ajallisesti.

Ukkosia on piisannut, viimeyö varsinkin oli oikea piinapenkki minulle, ukkosta kammoavalle ihmiselle.
Ensin yksi ukkossolu meni tuosta suht läheltä ohitse ja seuraava tuli heti perässä tuulineen kaikkineen ja tietenkin tästä suoraan ylitse.
Onneksi tänään ei ukkosia näkynyt, vaikka niitä ennusteessa "lupailtiinkin".
Hikinen on kyllä ollut tämäkin päivä. Sisällä hyvin ollaan viihdytty Miisukan kanssa. Itsellä päätä särkenyt nyt kolme päivää ja muutoinkin sisätilat, kun saa mukavan vilpoisiksi ilmalämpöpumppujen viilennystoiminnolla.

Mikäs täällä sisällä on ollessa, kun voi katsoa aamusta iltaan olympialaisia :) tänäänkin surffailin viiden kanavan väliä ja etsin mukavinta katsottavaa. Päädyin purjehdukseen. Ja koskahan viimeksi olen katsonut miesten pyöräilyä neljää tuntia putkeen? :)

Ompelukoneet ja saumurit taas kaivelin tuohon, jos ehtisin jotakin vaatetta tehdä koulun alkuun Vernulille ja Poksulille. Nuo isommat eivät niitä enää oikein kelpuutakkaan...

Miisukalle tilasin talveksi Ticketin Baggien. Yhteen nettikauppaan näkyi jo  saapuneen nuo suosikki haalarini. Otin väriksi pavunruskean. On hieman hintava puku, mutta Vernulilla aikoinaan niin loistavasti palveli pari talvea päikyssä ja kotona ja myin vielä pois, täysin ilman naarmun naarmua tai kulumaa hyvään hintaan.
Ja Vernuli on meidän lapsista ehdottomasti se vilkkain ja eniten vaatteita tuhoava.


Muutama kuva vielä miehen otoksia möksältä ja sitten nukkumaan.

Ei kommentteja: