Ethän kopioi kuvia ilman lupaamme, toivoo Pikkusukka ja sen äiti.

perjantai 2. maaliskuuta 2012

kotihoidontuki asiaa...

http://www.hs.fi/politiikka/Hallitus+on+lyhent%C3%A4m%C3%A4ss%C3%A4+kotihoidontukea/a1305556814750

Hesaria pläräsin ja pohdiskelin... Mikä hitto noita päättäjiä vaivaa? Kyllähän mä osaan lukea ja tiedän, että kunta vastaa osasta ja valtio toisesta, mutta onhan se aika fakta, että kyllä se päiväkotipäivä maksaa taatusti enemmän, kuin se päivässä saatu kotihoidontuki?
Miksi pitää tunkea nyt jo liian täynnä oleviin päikkyihin vielä lisää väkeä? Takaako valtio myös sen, että hoitajien määrää lisätään? Ja myös hoitopaikkojen?

Tähän lainailin mun feisbuukissa käymästäni keskustelusta pari pätkääni, koska en jaksa koko repertuaaria uudelleen ilmaista. Niin siis ne mun omat osuudet :)

Ja muutenkin kyllä mun mielestä tuollaisen pari vuotiaan paikka vaan on vielä kotona. Eikä noissa "kasvatustehtaissa", missä siis itsekkin aina välillä työssä käyn. 
Ymmärrän kyllä, että joskus on pakko viedä, mutta olen aika jyrkkä siinä kannassa, että lapset ensin ja sitten vasta itse pitäisi toimia mielestäni.
 Kyllähän sitä aina kaikkea selitystä kuulee, miksi viedään lapset hoitoon alle vuoden vanhana, mutta kyllä tässä maassa elää (ihan kokemuksesta, viisi lasta ihan sillä minimi äitiysrahalla hoitanut ja välillä mies ollut opiskelemassa pelkästään samaan aikaan, ihan ilman sossunluukkua). Ihmiset vaan ei oo valmiita luopumaan mistään itse ja omastaan ja silti niitä lapsia pitää tehdä...perskutarallaa....taas pamahti hermot :D

Eriasia on, jos vanhemmilla on mielenterveys-, alkoholi-, huumeongelmaa tms.. 
Jos miettii meidän lapsista noita, jotka kotona hoidettuja eskari-ikään, ei kauheemmin ole sairasteltu ja ihan "reilukaveri" palkinnot yms. silti eskarissa saaneet, että se siitä sosiaalistamisesta. Kerhoja on ja puistoja, jos ahistaa. Ja harrastuksia.
 Sitten esim. meidän Vernuli 12-korvatulehdusta ekan vuoden aikana->putket, jatkuva flunssa jne... Ei ihan äkkiä tee mieli sinne seuraavaa laittaa ennen, kuin on ihan pakko... niin siis Vernuli aloitti pari vuotiaana hoidon...

Ja sitten kuulee tosi usein selityksen, miksi viedään tosi pieniä hoitoon, että voi sitten tarjota parempaa ja enemmän. Voi vaan miettiä mikä siinä puhuu???....Vai MATERIA ja RAHA... Ainoat asiat millä tuntuu olevan nykyään väliä ja millä kaikki mitataan. Missäs sitten on se äiti/isi, kun se polvi telotaan ja halia kaivataan... No siellä töissä tietysti tienaamassa uutta etelänlomaa varten, että saadaan sitä laatuaikaa.....kääk... Mä täällä revin taas verkkareitani normisti ;)

Ei kommentteja: